Hvilke jagtbukser skal jeg vælge? 4 ting du skal overveje inden du køber

Friluftslivet trender helt vildt meget. Natur, udeliv og jagt er et hit blandt flere og flere. Vil du med på denne bølge, må du til at investere i noget lækkert tøj og tilbehør, som kan holde dig både smart, varmt og tør, når du tager på eventyr i det fri!

Fjällräven, Deerhunter og Northern Hunting er eksempler på mærker, der fabrikerer en masse lækkert gear - heriblandt lækre jagtbukser til enhver smag. Valgfri jagtbukser i alle farver og størrelser findes på friluft.dk.

Læs med her, og få et par tips til at vælge de helt rette jagtbukser til netop dig - der er nemlig et par ting, der kan være gode at overveje inden køb af jagtbukser.

Hvilken jagtform dyrker du?

Alt efter hvilken jagtform du dyrker, eller har tænkt dig at dyrke, kan du få behov for forskelligartede jagtbukser. En jagtbuks er nemlig ikke bare en jagtbuks, og der findes et hav af forskellige modeller.

Alle typer bukser til jagt har hver deres kvaliteter og egenskaber, fordele og ulemper. Når man går på jagt er bukserne det stykke tøj, der skal skåne og beskytte dine ben. Med de helt rette jagtbukser på, kan du nemlig undgå at blive revet af krat og buskads eller lignende.

Vurder derfor det terræn, du planlægger at bevæge dig ud i, og vælg bukserne derefter. Der findes både klapjagt, drivjagt, trykjagt og mange andre former for jagt. Visse jagttyper kræver, at man er helt, helt stille, og forholder sig i fuldkommen ro, mens man venter på byttet. I dette tilfælde bør du vælge bukser, som ikke larmer, når du gør bevægelser.

Ligeledes kan bukser med det rette camouflagemønster gøre dig mindre synlig i naturen, og dermed give dig mulighed for at være ubemærket af dit bytte. Ofte har en jæger behov for varme og tætte bukser.

Nogle typer jagt kræver, at du er stillesiddende i flere timer, og det er i dette tilfælde en fordel at kunne holde sig varm udendørs.

Overvej disse aspekter af jagten, når du vælger dine nye jagtbukser.

Er det sommer eller vinter?

Jagt om vinteren kan sagtens lade sig gøre. Det kræver blot et gennemtænkt outfit. Prioriter stærke, tætte materialer samt uld, når du skal holde dig varm.

Materialer som læder og uld kan nemlig holde dig varm, selvom du skulle blive fugtig eller våd i din færd gennem terrænet, hvilket er en af de mange, mange fordele ved naturmaterialer.

Om sommeren har du givetvis ikke behov for lige så mange lag eller lige så varme materialer.

Vælg da gode, stærke og luftige materialer, som lader dig og din hud ånde i sommervarmen - for eksempel lærred, viskose, hør eller bomuld.

Hvilke bukser klæder dig?

Måske er hverken naturentusiaster eller jægere som segment kendt for at gå op i, hvordan de ser ud. Men det betyder jo ikke, at ingen, der går på jagt, går op i deres udseende!

Du er i din fulde ret til at overveje, om jagtbuksers farve eller model klæder dig godt. Gå eventuelt efter et snit og en model, som du plejer at kunne lide at bære.

På den måde behøver du ikke at gå på kompromis med dit personlige udtryk, når du går på jagt.

Hvad er dit budget?

Inden du begynder at kigge på jagtbukser, kan du overveje at beslutte dig for et budget. Det er nemlig aldrig særlig fedt at forelske sig i et par skønne bukser blot for at opdage, at de er for dyre at købe. Undlad derfor at kigge på bukser, der er udenfor dit budget.

Brug eventuelt de smarte filtre, når du shopper online. De kan sortere mærker, farver, størrelser og priser, således at du kun bliver vist bukser i de kategorier, du ønsker.

Menu
Top