På vandreferie i Toscana - her er syv ting du skal huske

Italien er et fantastisk land at rejse i. Det er et enormt land med mange muligheder, og rigtig mange steder, der bare bør opleves. Et sted i Italien som virkelig er værd at besøge er Toscana. Et fantastisk smukt sted både til at vandre og så meget andet.

Toscana er et smukt sted

Italien består af 20 regioner. En af de smukkeste og mest berømte er Toscana. En region der ligger fantastisk smukt ved vestkysten til det tyrrhenske hav. Toscana er en meget populær destination, indeholder både fascinerende natur, som man skal unde sig selv at opholde sig i, men også meget spændende byer, hvor du både kan opleve fantastisk kunst, men også nyde den mad som Italien er så berømte for. Desuden er der mulighed for at have nogle behagelige dage ved stranden i Viareggio, hvis du ønsker dette.

Firenze er noget helt specielt

Når du rejser til Toscana, så er det et must at besøge Firenze. Et sted med rigtig mange turister, men også et fantastisk sted, der bare skal opleves for enhver pris. 
Firenze er hovedstaden i Toscana. Byen er blandt andet kendt for at være stedet med rigtig meget kunst og arkitektur.

En lang række af historiens største europæiske kunstnere har boet eller arbejdet i Firenze. Den gamle historiske bydel er på UNESCOs Verdensarvsliste og et sted, der er fantastisk at bevæge sig rundt i Mest spektakulært er den store kuppel på domkirken, ternet på Palazzo Vecchio og den meget stemningsfyldte bro Ponte Vecchio. Der er rigtig mange velegnet overnatningsmuligheder heriblandt lækre hoteller i centrum af Firenze..

Rygsæk er nødvendigt

Det er naturligvis super basalt at du har en ordentlig rygsæk, når du skal på vandretur, både i Toscana og alle andre steder. For der jo nogle ting, du bliver nødt til at kunne bære på turen Det kan dog være svært at vælge den rette rygsæk. For der er forskellige krav fra forskellige mennesker til materiale, størrelse og de detaljer og funktioner, som en rygsæk består af. Størrelsen på rygsækken er naturligvis noget, du skal udvælge ud fra, hvilken slags tur du skal på, men også din egen størrelse.

Er det endagstur kan du typisk vælge en rygsæk, der kan indeholde op til 40 liter. Er det lange turer du vil på, så skal du naturligvis vælge større rygsække.
Det vigtigste er dog, at din rygsæk er behagelig at have på. For det skal du jo have i længere perioder. Og det giver jo ingen mening at gå rundt med noget, der ikke føles rart. Men du skal selvfølgelig også overveje hvor mange lommer og andre funktioner, du ønsker på din rygsæk. Den skal selvfølgelig fungere med de ting, som du har brug for på din vandretur.

Husk gode vandresko eller -støvler

Fødderne er dit vigtigste værktøj på en vandretur. Derfor skal du naturligvis have nogle gode vandresko eller støvler, hvis du vil på vandretur i Toscana. Dette betyder sko eller støvler, der støtter og giver stabilitet på den rigtige måde. Det giver de, hvis de er lavet i godt materiale. Valg af materiale afhænger selvfølgelig også af temperaturen, som vandreturen foregår i.

Og det kan være varmt i Toscana og omegn. Sålen er selvfølgelig også et vigtigt parameter, da den både beskytter mod evt. sten og klipper, men også da den giver beskyttelse til dine knæ og længere oppe på benene.
Om du skal vælge støvler eller sko afhænger selvfølgelig af, hvor langt I skal gå og i hvilket terræn, jeres tur skal foregå i.

De rigtige vandrebukser kan gøre en forskel

Et vigtigt element i dit vandreudstyr er de bukser, du har på. Og det gælder både hvis du vil have lange vandrebukser eller har vandreshorts. Din bukser kan både være med forskellige funktioner eller være meget simple. Skal du vandre et sted, hvor du ved, det er varmt, er det selvfølgelig oplagt at gå med shorts.

En oplagt mulighed i Toscana er de såkaldte Zip-off bukser, så du kan skifte mellem lange og kort.
Igen er det vigtigste dog at de er behagelige at have på. For du skal føle dig tilrette i de mange timer en vandretur evt. tager. Derfor skal dine bukser også være i et åndbart materiale, så du ikke føler dig indelukket.

Svedtransporterende tøj

Det er ekstremt vigtigt at have en tilpas temperatur på kroppen, når du er på vandretur. Derfor er det en god ide at have svedtransporterende undertøj, der kan fjerne sveden fra din krop undervejs på din vandretur. Det hjælper dig med både at være for kold og for varm, og dermed får du mere komfort og kan yde mere på din tur. Der findes svedtransporterende tøj af virkelig god kvalitet og som virker rigtigt effektivt.

Førstehjælpssæt er god sikkerhed

Uheldet kan være ude, og du eller dine følgesvende kan komme til skade undervejs på vandreturen. Derfor er det helt oplagt at have let førstehjælpssæt med, der kan klare de mest basale skader, der kan opstå. Det giver god mening at hurtigt lige få et plaster på et sår efter at have renset det eller forbinde et sted, som du evt. er faldet på. Så bliver det også mere behageligt at fortsætte vandreturen.

Knive og multitools kan hjælpe i mange situationer

Der kan opstår udfordringer undervejs på jeres vandretur. Det kan være af alle mulige forskellige slags. Det er altid godt at være forberedt på de små ting, der ikke kan undgå at opstå. Er der noget, der skal repareres, noget der skal klippe af eller måske blot noget mad, de skal åbnes. Så er det oplagt at have et multitool med. Du får rigtig mange muligheder med et stykke værktøj, der ikke fylder særligt meget.

Du kan ikke undvære en drikkedunk

Du skal have væske undervejs på din vandretur, specielt når den foregår i Toscana, hvor der kan være virkelig varmt. Derfor skal du naturligvis have en rigtig god drikkedunk med. Det er oplagt at vælge en drikkedunk, der er praktisk og let at have med. Den skal selvfølgelig ikke fylde og veje for meget, men den skal selvfølgelig også kunne holde din væske koldt, så det bliver behageligt at indtage. Du kan med fordel vælge en drikkedunk, der passer godt ind i din rygsæk.

Menu
Top